Helgens paj.
I helgen var det mys. Tacosen satt där den skulle och melodifestivalen var väl okej, inte så många bra låtar enligt mig men ett trevligt lördagsnöje i soffan. Jag och bästis kollade även på komedin "På Smällen" som gick på tv. Självfallet var det gottgott att svulla till ;) Och hon sleepade över här, just like the old days.. :)
Vi hann baka vår paj och den blev riktigt tasty. Lägger ut receptet om någon får sig ett ryck att baka paj.
Hallon- och chokladpaj
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st ägg
Fyllning
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 st ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad
Gör så här
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
4. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
5. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.
6. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i fyra minuter tills chokladen smält.
Till pajen käkade vi lättvispad vaniljgrädde.
Man kan om man vill byta ut hälften av hallonen mot röda vinbär och ha i mörk choklad istället för vit.
Källa.
gott :)