Ohlala freitag.

Bankar, river, upprör, sliter och drar. Spottar, slår, sparkar, hugger och ler.

Idag är det fredag och ikväll ska jag dricka öl. Det är ett som är säkert. Fyfan vad najs det ska bli.
Jag har fastnat för Crucified Barbara, diggade ju deras bidrag i melodifestivalen.
Var det den här låten du menade Cicci? Jag gillar den, men finns många bra.



Och så var det tisdag.



Jag och min onda hals har suttit på ballen i solen och druckit apelsinjuice.
Nu ska vi diska till tonerna av wunderbara Plan Three.


Springfeelings.

Vi börjar med det dåliga, jag håller på att bli sjuk. Vaknade med skitont i halsen och en allmänt mörbultad känsla i hela kroppen. Dagens träning blev inställd och jag försökte sova ut ordentligt. Tagit två alvedon, proppat i mig c-vitamin i form av mandariner och druckit mängder med vatten. Jag håller alla mina tummar för att det inte bryter ut ordentligt nu.

Till det positiva. Jag har fått låna en gammal mobil av älskling så numera är jag kontaktbar igen. HALLELUJA!
Dessutom börjar det nalkas vår tamefan. Solen skiner och snötäcket på det hemska skatboet utanför fönstret börjar smälta och rinna ner. Yesyesyes! Jag älskar vår och sol och värme. Man känner sig mycket gladare och positivare och får mer energi, det behövs! :)



Nu ska jag ringa hem mitt lilla bustroll och sedan blir det läxläsning och middag framför Snövit. Det var inte igår precis.

Tjejmiddag.

I fredags var det träning med bästis som stog på schemat och det var lika skönt som vanligt. Riktigt härligt med skitsnack i bastun efteråt. Plus att vi tog lite extra tid på oss den här gången och tvättade håret och sånt utan att stressa. Vid tre mötte vi upp Bella och inhandlade allt inför kvällen. Tjejmiddag stog på schemat minsann. Vi käkade asgod middag som bestod av sweetchili marinerad fläskfilé med pommes och beasås, samt sallad och vitlöksbröd gaaah vad gott! Lite vin, cider och öl på det också ;) Efter ett par timmar var Alexandra tvungen att dra sig hemåt och vi styrde kosan ut för att ta ett par glas till. Trevlanstrevlans :)






Can´t wait!



Hur många gånger har jag inte sett den här trailern nu? Lääängtar till premiären. Då är det iallafall jag som sitter bänkad i biosalongen och njuter. Efteråt ska jag fan unna mig en cosmopolitan eller två ;)

 


Helgens paj.

I helgen var det mys. Tacosen satt där den skulle och melodifestivalen var väl okej, inte så många bra låtar enligt mig men ett trevligt lördagsnöje i soffan. Jag och bästis kollade även på komedin "På Smällen" som gick på tv. Självfallet var det gottgott att svulla till ;) Och hon sleepade över här, just like the old days.. :)
Vi hann baka vår paj och den blev riktigt tasty. Lägger ut receptet om någon får sig ett ryck att baka paj.

Hallon- och chokladpaj



Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st ägg
Fyllning
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 st ägg
1 dl strösocker
75 g vit choklad

Gör så här
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.

2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.

3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.

4. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.

5. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.

6. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i fyra minuter tills chokladen smält.

Till pajen käkade vi lättvispad vaniljgrädde.

Man kan om man vill byta ut hälften av hallonen mot röda vinbär och ha i mörk choklad istället för vit.


Källa.


RSS 2.0